Specia umana este intr-o relatie de lunga durata cu Natura. Dar aceasta relatie a cam avut de suferit in ultima vreme. Si sa fim seriosi, vina e mai mult a noastra. Ne propunem sa reparam acesta relatie iar Ora Pamantului este prilejul ideal pentru un nou inceput. Primul pas este sa recunoastem ca am gresit. 


Scrie si tu cateva randuri de impacare pentru o specie pe cale de disparitie sau un ecosistem in pericol. 


Toate scrisorile primite de la voi, noi ne vom asigura ca ajung la autoritati si ca inseamna un inceput nou. 


Mai jos ti-am pregatit un ghid cu pasii pe care poti sa ii urmezi ca sa poti incerca sa incepi o noua relatie cu Natura. 


Totul incepe cu o scrisoare. 

Stiu ca lucrurile nu au mers cum trebuie intre noi doi. Am fost cam ocupat, ce-i drept. Bine, nici tu nu prea ai fost in apele tale. Te inteleg; toata lumea a incercat sa te ingradeasca dar asta nu inseamna ca trebuie sa dispari pur si simplu. Ai nevoie de mai mult spatiu pentru tine, acum am inteles; un spatiu protejat in care sa te poti misca liber. Vreau sa stii ca lucrurile se vor schimba. 


Odata cu Ora Pamantului vreau sa iti demonstrez ca eu ma pot schimba ca tu sa nu fii nevoit. Si as mai vrea  sa acord mai multa atentie nevoilor tale pentru ca doar asa putem fi fericiti impreuna. 


Mereu alaturi,

Omul  

Dragul meu sturion,  

Pasul 1. Recunoaste ca ai gresit

Foloseste scrisorile noastre ca inspiratie si scrie propria ta scrisoare catre un animal pe cale de disparitie sau un ecosistem in pericol. 

Abia am reusit sa te aduc din nou in viata mea si am reusit deja sa te neglijez. Esti o fiinta mare (cel mai mare mamifer terestru din Europa, de altfel), blajina si puternica, iar eu am fost sigurul care a reusit sa te raneasca. Am fost prea mult interesat doar de mine si prea putin atent la nevoile tale. Mi-a placut sa cred ca sunt conectat la totul in jurul meu fara sa imi dau seama ca am ratat cea mai importanta conexiune: cu tine. Vreau sa stii ca lucrurile se vor schimba. 


Cu ocazia Orei Pamantului vreau sa iti demonstrez ca eu ma pot schimba ca tu sa nu fii nevoit. Acum stiu ca iti plac pajistile de sub munti si vreau sa acord mai multa atentie nevoilor tale. Cred ca doar  asa putem fi amandoi fericiti. As vrea sa fim mai conectati. 


Al tau,

Omul

Dragul meu zimbru,

Nu imi este usor sa astern aceste randuri, dar trebuie sa o fac. Stiu ca relatia noastra sufera si ca este mai mult vina mea. M-am inconjurat de atat de multe lucruri inutile in ultima perioada. Nu am facut decat sa iau ce tu imi oferi fara sa ma uit inapoi vreo clipa. Ti-am ingradit libertatea, ti-am adus zgomot de drujbe si am uitat cat de mult insemni pentru noi toti.


 Vreau sa stii ca lucrurile se vor schimba. Cu ocazia Orei Pamantului vreau sa iti demonstrez ca eu ma pot schimba ca tu sa nu fii nevoita. As vrea sa ne bucuram unul de celalalt cat mai mult si noi toti de aer curat. Vreau sa fim un pic mai conectati. 


Mereu alaturi,

Omul

Draga mea padure, 

Pasul 2. Recunoaste public faptul ca faci o schimbare 

Poti incepe prin a stinge lumina, sambata 24 Martie intre 20.30-21.30.  Ar fi un gest simbolic pentru a atrage atentia asupra degradarii ecosistemelor naturale. 


Dar poti sa faci mai mult.


Adauga un "New Life Event" in profilul tau de Facebook, in sectiunea Despre Tine - Adauga un eveniment - Creeaza-ti propriul eveniment. 


1. Alege cine vrei sa iti mai dea o sansa. Fie ca sunt zimbri, apele dulci,  sturionul, padurile virgine sau cvasivirgine 


2. Alege o locatie  potrivita. Poate una pe care o cunosti sau una pe care inca nu ai avut ocazia sa o vizitezi. 


3. Foloseste #Connect2Earth #EarthHour2018 #OraPamantului2018 #WWFRomania  in asa fel incat sa poti vedea cine altcineva mai doreste sa se impace cu natura Pasul 3. Cunoaste-ti mai bine "partenerul"

Ca in orice relatie de succes, cu cat cunosti mai multe despre partener, cu atat mai bine. Afla mai multe despre:

Invita si pe altii sa isi ceara scuze

Ca sa iti poti arata sustinerea pentru natura ti-am pregatit niste materiale. Nu trebuie decat sa le downloadezi si le folosesti in contul tau de Facebook.

In plus, uite, ai niste freebies