Despre Earth Hour

Despre Earth Hour™

 

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7000 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2013, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Astfel, în 2014 îi provocăm din nou pe susținătorii Earth Hour să facă MAI MULT – îi îndemnăm să-și ia și să se țină de angajamentul de a-și schimba stilul de viață, pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei.

Istoria Earth Hour

La inițiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieșit atunci pe străzile orașului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumînării.

În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orase din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment. Mesajul a fost același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de consum sunt atât de grave și de complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.