Earth Hour în lume
Competiția Earth Hour City Challenge este organizată în cadrul campaniei Earth Hour de cãtre WWF la nivel internațional. Earth Hour City Challenge constă în participarea orașelor din toată lumea în competiție cu planuri inovative de dezvoltare urbană menite să reducă emisiile de CO2 și să crească rata de utilizatare a energiei regenerabile în oraṣe. Juriul va desemna câṣtigătorul în funcṭie de planurile de dezvoltare pentru clădirile, mijloacele de transport ṣi energia consumată în mediul urban – soluṭii care vor “înverzi” oraṣul ṣi vor îmbunătăṭi calitatea vieṭii.
[showhide type=”text1″ more_text=”Arata mai mult” less_text=”Arata mai putin” hidden=”yes”]
Mai mult de 70% din emisiile de CO2 sunt generate de oraṣe. Juriul internaṭional va căuta oraṣele care au recunoscut problema schimbărilor climatice ṣi au început să ia măsuri pentru a reduce consumul de CO2 care cauzează schimbările climatice. În 2013, 66 de oraṣe din toată lumea au participat la provocare, iar dintre acestea 17 au fost alese ca finaliste:
- Canada: Vancouver, Colwood, Surrey
- India: Delhi, Coimbatore, Cochin
- Italia: Forli, Siena
- Norvegia: Oslo, Stavanger, Arendal
- Suedia: Malmö, Stockholm, Uppsala
- USA: Chicago, Cincinnati, San Francisco
Pe 19 Martie 2013 va fi anunṭat oraṣul care va deṭine titlul de Capitala Globală Earth Hour 2013. Până atunci sunteṭi invitaṭi să consultați dosarele de participare ale celor 17 și să vă votaṭi finalistul favorit pe site-ul https://earthhour.org/citychallenge.
[/showhide]
Februarie 2013. Pregătirile pentru Earth Hour 2013 au început cu crearea primei Păduri Earth Hour, în Uganda, ca simbol al luptei împotriva defrisărilor lunare de 6.000 ha care au loc în țară. WWF-Uganda a identificat aproape 2.700 ha de pământ degradat și și-a propus să îl regenereze plantând 500.000 de arbori indigeni.
[showhide type=”text4″ more_text=”Arata mai mult” less_text=”Arata mai putin” hidden=”yes”]
Companii, oficiali ai guvernului si oameni simpli din Uganda încep să răspundă acestei acțiuni, lansată și ca o provocare/o întrecere a plantărilor. Ministrul de Stat pentru Apă și Mediu, de exemplu, a promis că va planta personal 1.000 de arbori.
Pădurea Earth Hour din Uganda este al doilea cel mai mare rezultat al campaniei “I will if you will”, primul fiind crearea legislației pentru protejarea mărilor din Rusia adoptată de Duma de Stat Rusă în Decembrie 2012.
Mai multe detalii pe: https://earthhour.org/uganda2013.
[/showhide]
Februarie 2013. WWF lansează campania Earth Hour în Rusia cu un obiectiv major, acela de a obține minim 100.000 de semnături din partea cetățenilor ruși pentru introducerea unor amendamente la legislația forestieră curentă. Acțiunea este similară celei din cadrul campaniei Earth Hour 2012, când WWF Rusia a reușit, prin cele peste 120.000 semnături strânse de la cetățeni, să convingă autoritățile să introducă măsuri legislative pentru protejarea mărilor.
[showhide type=”text3″ more_text=”Arata mai mult” less_text=”Arata mai putin” hidden=”yes”]
Dacă petiția va avea succes, o arie cu păduri de protecție de doua ori mai mare decat Franta (18% din totalul de păduri din țară) va fi mai bine protejată.
După 70 de ani de protecție, legislația a fost schimbată de câteva ori între anii 2009-2010 și a permis tăierea la scară industrială în teritoriile cu păduri de protecție.
Pădurile de protecție acoperă 17 categorii diferite, incluzând zone de conservare a apei, zone pentru recoltarea nucilor, păduri de munte, păduri de tundră, zone verzi sau păduri urbane. Ariile cu păduri localizate lângă râuri, lacuri și/sau mări, inclusiv zonele verzi din jurul orașelor sunt considerate “păduri de protecție”.
Aceste paduri au rolul de a proteja apa potabilă, de a asigura fertilitatea solului, stabilitatea climei, aer curat și habitatul pentru animale. WWF consideră că exploatarea industrială și distrugerea acestor păduri de protecție este inacceptabilă.
“Timp de 70 de ani aceste păduri ne-au protejat. Acum este timpul ca noi să le protejăm. Trebuie să reintroducem interzicerea tăierii industriale în legislația forestieră”, afirmă Konstantin Kobyakov, coordonator WWF-Rusia al proiectelor axate pe Pădurile cu Înaltă Valoare de Conservare (High Conservation Value Forests).
Mai multe detalii pe: https://earthhour.org/russiaforest.
[/showhide]
Decembrie 2012. Parlamentul Rusiei a votat pentru crearea legislației pentru protejarea mărilor împotriva poluării cu petrol, după ce 120.000 de semnături au fost strânse în cadrul campaniei Earth Hour 2012.
[showhide type=”text2″ more_text=”Arata mai mult” less_text=”Arata mai putin” hidden=”yes”]
WWF-Rusia a lucrat la un astfel de pachet legislativ încă din anul 2007, când a avut loc deversarea catastrofală de petrol din Strâmtoarea Kerchensky, și de-a lungul anilor a prezentat ideea mai multor guverne ce s-au succedat la putere. În 2010, în urma unei mese rotunde în Duma de Stat Rusă, ecologiștii au dezvoltat proiectul de lege împreună cu o comisie de mediu specializată. Un an mai târziu, Duma de Stat a aprobat o primă prezentare a legislației, însă una pregătită de Ministerul Resurselor Naturale ce nu includea măsurile necesare pentru protejarea mărilor în cazul deversărilor de petrol.
WWF-Rusia a decis să folosească în anul 2012 campania “I will if you will” în scopul de a-i motiva pe cetățeni să sprijine legislația cu privire la protejarea mărilor. Odată strânse aceste semnături, WWF-Rusia a ajuns la o înțelegere cu Ministerul Resurselor Naturale și comisia specializată a Dumei de Stat pentru a reedita corpul de lege ce fusese prezentat în 2010. Noua legislație include aspecte cruciale pentru protejarea mărilor, precum crearea unor condiții speciale pentru extragerea și transportarea hidrocarburilor pe teritoriul Rusiei și mărește responsabilitatea companiilor în ce privește prevenirea deversărilor de petrol.
Mai multe detalii pe: https://www.earthhour.org/page/russia-iwiyw.
[/showhide]