Tricoul Earth Hour

Apel către toți artiștii și designerii tineri și talentați!

WWF-România caută un vizual creativ, sugestiv și inspirațional pentru

tricoul oficial Earth Hour

Concursul face parte din campania Earth Hour 2013 (Ora Pământului) organizată de WWF-România.

Anul acesta sărbătorim Earth Hour pe 23 martie, la ora locală 20.30, prin stingerea luminilor în intervalul 20:30-21:30. Cu această ocazie, dorim să îmbrăcăm straie noi și să facem cunoscut întregii comunități Earth Hour din România, dar și din străinătate, talentul unui artist român la început de carieră.

Ce se cere

Un desen care să facă trimitere într-un mod original și inedit la esența Earth Hour – Fiecare dintre noi poate schimba lumea. Creativ, dar nu neinteligibil. Ingenios, dar ușor de înțeles. Și care să te facă să îl porți și după 23 martie.

Cu text, fără text, colorat, monocromatic, abstract, figurativ – aveți libertatea de a vă exprima așa cum vreți. E un concept generos și vesel. Dar vine și cu câteva restricții:-       nu se trece data de 23 martie pe tricou

–       nu se folosesc nuanțe, ci numai culori pline. Maxim 6

–       nu este acceptată utilizarea de motive pornografice

–       sau  aluzii la vicii precum fumat, alcool sau droguri

–       sau utilizarea, în mod batjocoritor, de elemente sau motive religioase.

Cine ignoră aceaste lucruri, va fi descalificat.

Ce facem cu desenul tău

Îl imprimăm pe un tricou negru, din bumbac organic, certificat Fair Trade, cu ajutorul prietenilor de la Green Cat. Acesta va fi tricoul oficial Earth Hour și va merge la vânzare. Fondurile strânse vor fi utilizate pentru proiectele de conservare derulate de WWF în România. Apoi, pe 23 martie, toți invitații la evenimentul oficial Earth Hour si tot staff-ul WWF vor purta tricoul.

Durata concursului

–       înscriere, prin trimiterea lucrării: 11 februarie 2013 – 22 februarie 2013

–       evaluare: 25 februarie 2013 – 26 februarie 2013

–       anunțarea câștigătorului: 27 februarie 2013

În ce format și unde se trimit lucrările

Scanate, pe mail, la adresa [email protected], cu subiectul „Tricoul Earth Hour”.  Autorul desenului câștigător va fi invitat la finalul concursului la sediul WWF-România pentru a cunoaște echipa și pentru a aduce lucrarea, în original. Dar și pentru o scurtă sesiune de autografe.

Atenție: lucrarea trebuie să fie însoțită de un scurt bio al autorului.Nu se acceptă înscrierea în concurs a mai mult de o lucrare per participant.

 

Cine jurizează

Echipa Earth Hour din cadrul organizației WWF-România și echipa de creație din cadrul agenției Headvertising.

 

Premiul

Autorul tricoului câștigător primește un internship în departamentul de creație al agenției Headvertising.

Tot la „câștig” ne gândim că am putea menționa și satisfacția de a fi autorul unui tricou purtat de mii și mii de oameni din România și din lume. Sau bucuria de a ști că, prin contribuția ta, ne-ai ajutat să strângem fonduri pentru protejarea speciilor sălbatice din România.

Multă inspirație!

Echipa Earth Hour România