Flori de lumină au creat o atmosferă magică în Piața Operei din Timișoara

Lumânările care au luminat Piața Operei din Timișoara sâmbătă, de Earth Hour 2013, au fost create cu mare măiestrie și profesionalism în centrul Asociației Ateliere Protejate din Bucureşti.

 

Asociaţia  Ateliere Protejate a susţinut cu bucurie evenimentul Earth Hour de anul acesta. Prin intermediul Asociației, persoane cu dizabilități au putut veni în sprijinul evenimentului dedicat Pământului cu un obiect pe care ştiu să îl facă cel mai bine – lumânarea.

 

  © Doru Oprișan

 

În cadrul Asociaţiei Ateliere Protejate funcţionează un centru de zi în care 22 de persoane cu dizabilităţi desfăşoară activităţi de terapie ocupaţională. Prin activitățile ergoterapeutice din cadrul centrului, beneficiarii  confecţionează lumânări decorative.

 

Pentru lumânările prezente la evenimentul Earth Hour din Timișoara, Capitala Earth Hour 2013, beneficiarii Asociaţiei Ateliere Protejate au lucrat timp de 3 săptămâni. Lumânările au fost confecţionate manual, de la împletirea fitilului până la finisaj. Lumânările au reprezentat trei flori de primăvară, au avut 200 de fitile și au cântărit în total peste 300 de kg.

 

 © Doru Oprișan

 

Dincolo de obstacolele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, acestea au o multitudine de abilităţi, ceea ce îi face să devină parte validă şi activă a societăţii. Pentru ca abilităţile lor să fie puse în valoare este nevoie de cadre specifice de funcţionare, iar întreaga comunitate are datoria de a se implica în vederea integrării lor în viaţa socială. Lumânările create pentru Earth Hour 2013 sunt o dovadă concretă a faptului că persoanele cu dizabilităţi îşi pot găsi o utilitate în societate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top