Energie de la soare pentru Biblioteca Comunală Șirna

În cadrul concursului „Energie de la soare, de Ora Pământului” , 4411 cetățeni au aplicat pentru a câștiga un sistem complet de captare a energiei solare oferit de WWF și compania austriacă Fronius. Concursul este unul dintre multele modalități prin care WWF România îi încurajează pe oameni să se implice sau să facă schimbări pentru un viitor durabil.

 

După finalizarea etapei de înscriere, am parcurs cu atenție toate aplicațiile și împreună cu partenerul nostru Fronius am ales ca beneficiar Biblioteca Comunală Șirna, din județul Prahova, care adăpostește și o grădiniță. Iată povestea lor:

 

Ora Pământului în lumea noastră …

 

Şirna este o comunitate mică, de aproape 5000 de oameni, cu resurse financiare modeste, dar este locul cel mai frumos de pe pământ, pentru că aici m-am născut.

Am depus aplicaţia cu speranţa să obţin un panou solar pentru biblioteca noastră, pentru că nu numai eu, ci foarte mulţi dintre cei care îi trec pragul se simt aici ca acasă. Biblioteca Comunală Şirna, judeţul Prahova, în care lucrez de aproape un sfert de secol, este un loc viu, un loc încărcat cu energie, iar energia care îl animă vine nu numai din cărţi, ci şi din cei câteva sute de oameni care au nevoie de un loc pentru lectură, informare, educare, recreere, joacă, un loc în care să fie încurajaţi să creeze, să cânte, să danseze, să înveţe, să preţuiască.

Participarea la acest concurs a fost, poate, o lecţie despre cum trebuie să ne preţuim Pământul. Vestea că am câştigat a venit, totuşi, pe neaşteptate. Dacă aş putea să surprind în aceste câteva vorbe bucuria care ne-a cuprins, ar fi de ajuns!… Dacă aş reuşi, măcar în parte…

Aşa de frumos străluceşte soarele la fereastra bibliotecii, c-ar fi cu neputinţă să nu ne bucurăm de viaţă, de natură, de tot ce e frumos în lume!

Să ocrotim Pământul! Nu trebuie să ne înspăimânte imensitatea lui. E de ajuns să iubim şi să preţuim pământul pe care-l batem la pas zi de zi.

 

Iuliana-Camelia Pîrvu,

bibliotecar

 

3 thoughts on “Energie de la soare pentru Biblioteca Comunală Șirna”

  1. felicitari!
    mă bucur pentru cetatenii comunei Șirna și felicit toți oamenii minunati care au făcut acest lucru posibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top