panthera-tigris-altaica-buffalo-zoo

Sărbătorește Ora Pământului și premiera noului documentar „Tigerland”, cu Discovery, în AFI Cotroceni

Discovery se alătură și anul acesta inițiativei Ora Pământului alături de World Wide Fund for Nature România (WWF România) și pregătește sâmbătă, 30 martie 2019, un eveniment dedicat acestei cauze în centrul comercial AFI Cotroceni din București. Cu tema „Stinge lumina și deschide ochii”, evenimentul va încuraja oamenii să ia măsuri pentru a proteja planeta – de la stingerea luminii timp de o oră sâmbătă, între orele 20:30 și 21:30, și până la acțiuni cu impact pe termen lung precum susținerea proiectelor de conservare a speciilor de animale sălbatice aflate în pericol.

Astfel, între orele 10:00 – 22:00, vizitatorii centrului comercial vor putea vizita zona Discovery de lângă intrarea Galaxy (parter) pentru a folosi colțul foto special și, între orele 12:00 – 16:00, cei mici se vor putea bucura de face painting și vor putea afla mai multe despre tigri.

Discovery și World Wide Fund for Nature sunt parteneri cu tradiție în susținerea activităților pentru protejarea planetei. Pe lângă promovarea Orei Pământului an de an, Discovery s-a alăturat în 2016 eforturilor World Wide Fund for Nature pentru conservarea speciei tigrilor. Prin Project CAT, Discovery și World Wide Fund for Nature la nivel global își propun să dubleze populația mondială de tigri până în 2022 și să conserve șase milioane de acri de teren protejat de pe teritoriul a patru țări – un exemplu de bune practici aplicabile și în România, unde specii protejate precum râșii, urșii sau zimbrii au nevoie de ajutor.

Povestea oamenilor implicați în inițiativa globală Project CAT va putea fi urmărită pe Discovery Channel duminică, 31 martie, de la ora 21:00, în premiera locală a emisiunii-documentar „Tigerland”. Realizat de regizorul Ross Kauffman, premiat cu un Oscar pentru cel mai bun documentar în 2005 și produs de Xan Parker, „Tigerland” urmărește eforturile depuse pentru conservarea speciei tigrilor din Rusia și India, două dintre cele mai mari teritorii-refugiu ale felinelor.

Evenimentul „Stinge lumina și deschide ochii” este organizat în colaborare cu WWF România, cu sprijinul AFI Cotroceni și face parte din angajamentul Discovery de a contribui la protejarea mediului înconjurător și la construirea unui viitor sustenabil pentru planetă. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top