Aleargă pentru Pământ

 Aleargă pentru Pământ – 2015

 

Campania de anul acesta este o invitație să ne dăruim energia naturii – de Earth Hour și apoi în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit și, deci, mai sănătos. Mesajul și îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este Dăruiește naturii din energia ta!

 

Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

 

La nivel de orașe, provocăm autoritățile și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care să culmineze pe 28 martie cu un cros de amploare, pe un traseu prestabilit – Crosul Ora Pământului, unde să se adune toți cetățenii preocupați de natură și pasionații de alergare.

 

În București pregătim un eveniment cu activități sportiv-recreative și artistice în Parcul Herăstrău, iar de Ora Pământului stingem luminile și invităm pe toată lumea să iasă la alergare sau la o plimbare prin oraș, dedicată Pământului. Crosul sau alergarea simbolică nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume. Ne vom consuma energia alergând sau plimbându-ne, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi și mai actual decat oricând și că suntem pregătiți să investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim să promovăm, în același timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism.

 

Pentru cei care își propun să organizeze Crosul Ora Pământului, am pregătit un ghid cu informații utile, idei și sfaturi.

 

Vă încurajăm să descărcați afișul oficial Earth Hour și să îl personalizați cu datele evenimentelor pe care le organizați sau să îl folosiți în mediul online pentru a arăta că participați la eveniment(e); alternativ, ne puteți scrie la [email protected] și vi-l punem la dispoziție prin email.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top