Lista evenimentelor Earth Hour 2015 din România

 

(listă în curs de actualizare)

 

Earth Hour 2015 în Capitalele Earth Hour România:

 

Bistrița (Capitală Earth Hour 2012)
– 20:00 deschiderea evenimentului în zona pietonală L. Rebreanu
– 20:00 – 21:30 spectacolul gulguţelor. Voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni” vor amplasa lampioane cercetăşeşti luminoase în zona pietonală L. Rebreanu
– 20:10 premierea concursului MASCOTA ECO – cea mai bună idee este premiată cu o bicicletă, urmată de premierea concursului „Floarea soarelui – plantă de cultură agricolă energetică”
– 20:30 numărătoarea inversă și întreruperea iluminatului public în oraș timp de o oră
– 20:30 – 21:30 pedalăm pentru “energie verde” – ECO-BIKE. Participă grupurile ECO și Asociatia ROTARACT
– 20:31- 21:30 proiecţii luminoase
– 20:32 – 21:00 CROSUL „Aleargă pentru pământ”. Pentru susținerea evenimentului participă și sportivi medaliați la campionate nationale și internaționale. Traseu: Piaţa Centrală (spatele scenei) – str. Gh. Şincai – str. M. Eminescu – b-dul Republicii (cu blocarea circulaţiei) – str. B. Şt. Delavrancea – Str. Dornei (cu blocarea circulaţiei) –
Piaţa Centrală (spatele scenei). Acţiunea este organizată în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport BN si Clubul Sportiv Municipal
– 21:00 – 21:20 spectacol de lumină cu Trupa „Sirius” de la Asociaţia culturală Bistriţa Medievală
– 21:30 aprinderea luminilor

 

Timișoara (Capitală Earth Hour 2013)
Municipalitatea împreună cu Casa de Cultură organizează în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00, concerte cu Pragu’ de Sus și Trupa Box Office. Între 20:30-21:30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc observaţii astronomice cu Astroclubul Antares. Printre corpurile cereşti care se pot observa în data de 28 martie, cele mai importante sunt Luna, planeta Jupiter, câteva roiuri de stele şi constelaţii. Totodată va avea loc şi un spectacol cu foc intitulat „Trei” susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş si organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

 

Satu Mare (Capitală Earth Hour 2014)
Primăria Satu Mare și Asociația ACT4U, împreună cu Asociația E.K.E, Asociația STEA, organizează următoarele:
12:00-15:00 activităţile ACT4U în sensul giratoriu din Piata Libertății – ACT4U ne îndeamnă să ne amintim de jocurile copilăriei printre care și tenis cu piciorul, fuga în sac desfășurată la nivel de competiție, desene pe asfalt pentru cei mici, mini basket, rațele și vînătorii. flashmob. Quiz-uri pentru copii cu tematică ecologică
12:00-20:30 Satul de Lut și Asociația SamStudia pregătesc în Parcul Central ateliere de creaţie: modelaje din lut sub diferite forme, sculptură în lemn, origami și face painting
14:00-15:00 Critical Mass – Societatea Carpatină Ardeleană pregătește o ieșire uriașă pentru amatorii de mișcare și anume o ieșire cu bicicletele prin tot centrul orașului. Scopul este de a demontra că ciclismul este o alternativă mai sănătoasă și mai ecologică la mașini. Locul de întâlnire: P-ța Libertății, în parcarea din fața Catedralei Romano-Catolice la ora 14. Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/658908084255211/.
14:00-18:00 confecționare și lansare de zmeie cu Asociația Stea
20:30-21:30 lansare de lampioane, muzică și multă voie bună în Piața 25 Octombrie
https://www.facebook.com/events/1391358911179081/

 

Earth Hour 2015 în alte orașe:

 

Adjud
Primăria Oraşului Adjud, împreună cu liceeni, elevi, cadre didactice şi prietenii mediului municipiului Adjud, vor organiza o alergare nocturnă şi plimbare la lumina lumânărilor prin Parcul municipal Adjud. De asemenea, vor asigura întreruperea iluminatului arhitectural de la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” Adjud, Parcul Municipal, a iluminatului public din zona Primăriei municipiului Adjud între orele 20:30 – 21:30. Totodată, iluminatul exterior şi interior al clădirilor unităţilor de învăţământ va fi întrerupt între 20:30 – 21:30.

 

Aiud
Ora Pământului se marchează de către Primărie prin stingerea luminilor din oraș si la instituțiile subordonate Consiliului Local, printr-un maraton de 42 de km și un semimaraton de 21km.

 

Alba-Iulia
Se va opri iluminatul public în interiorul Cetăţii Alba Carolina şi cel arhitectural pentru clădiri aflate în subordinea Primăriei Alba Iulia. În egală măsura, se va organiza un tur al cetăţii, în zona perimetrală devenită un imens parc în sit istoric. Evenimentul se va organiza în colaborare cu asociatia Bicheru Cycling. Punctul de plecare este Latura de Vest a Cetăţii.

 

Arad
Centrul Municipal de Cultură și Asociația Bicicliștilor Amatori din Arad organizează un tur ciclist al oraşului, iar iluminatul public va fi oprit la clădirile și pe arterele reprezentative în intervalul 20:30-21:30.

 

Bacău
Ora Pământului se va marca la Bacău prin stingerea luminilor de la Palatul Administrativ, clădire reprezentativă a orașului.

 

Baia Mare
Primăria va asigura stingerea luminilor în intervalul 20:30 – 21:30 în Parcul Regina Maria şi Parcul Câmpul Tineretului. Grădinița P. P. Nr 25 împreună cu Team for Youth și Cercetași, plus alte trei instituții de învățământ organizează o serată la lumina lumânărilor – desen din lumânări în curte, concert la chitară și un mini-cros în curtea grădiniței.

 

Botoșani
Primăria Botoşani organizează Crosul Earth Hour, ce se va desfăşura odată cu stingerea luminilor. Startul se dă în Piaţa Revoluţiei, în faţa clădirii Primăriei.

 

Brăila
Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia” Brăila, împreună cu Asociația Arin, Asociația Nevăzătorilor din România (fil. Brăila) și Asociația Fitness Urban Brăila organizează vineri, 27 martie, între orele 17-19, o serie de evenimente ce promovează stilul de viaţă sănătos. Acestea se vor desfăşura în Parcul Monumentul Brăila şi includ exerciţii de fitness urban, plimbare cu biciclete tandem şi minicros.
Primăria organizează un eveniment dedicat Ora Pământului, în Piaţa Independeţei şi Parcarea Primăriei Brăila, între orele 19:00 – 21:30. Împreună cu Casa de Cultură a Municipiului Brăila, PMB, Consiliul Județean al Elevilor, O.N.Cercetașii României-Filiala Brăila, Liceul de Artă ”H.Darclee, Asociația ”Artevent”, elevi ai unităților de învățământ din municipiu, cadre didactice, vor organiza un spectacol complex de muzică folk, ateliere de creaţie, moment artistic de percuţie şi dans, flash mob cu lanterne, dar şi o defilare nocturnă cu torţe şi lumânări.

 

Buzău
Primăria oraşului Buzău va asigura stingerea luminii din zona Centrală, inclusiv Palatul Comunal.

 

Calafat
Primăria Municipiului Calafat participă prin întreruperea iluminatului public între orele 20:30-21:30.

 

Călan
Primăria va opri iluminatul stradal și pe cel din instituțiile subordonate, iar pe Stadionul VICTORIA Călan, Asociația CĂLAN 1387 împreună cu Asociația Clubul Sportiv VICTORIA Călan vor încerca să ”monteze” o inimă din lumânări și vor lansa vreo 200 de lampioane zburătoare. Juniorii de la secția de fotbal și membrii abonați de la Fitness Club vor participa la un cros.
De asemenea, în 21 martie Asociația a plantat pomișori pentru copiii nou-născuți din comunitate.
https://calan1387.blogspot.ro/2015/03/21032015-editia-doua-proiectului-eco.html

 

Călărași
Ora Pământului va fi sărbătorită printr-un spectacol în aer liber, cu cântări şi dansuri, iar la finalul momentului artistic vor fi lansate lampioane. Instituţiile publice din oraş vor stinge lumina și se vor alătura şi baruri, cafenele și restaurante. Și elevii claselor a IX-a ale Liceului Teoretic Mihai Eminescu vor sărbători în fața Prefecturii.

 

Cluj
Evenimentul din oraşul Cluj Napoca va avea loc în Piaţa Unirii, unde voluntarii Asociaţiei Studenţilor pentru Natură şi European Youth Capital vor răspândi mesajul Earth Hour, prin aprinderea lumânărilor ce vor fi vizibile în timp real pe portalul Transylvania Cam. Iluminatul public va fi stins, iar participanţii se vor putea bucura de jocuri de lumini şi foc. Începând cu ora 18:00, se va proiecta un film tematic la Cinematograul Mărăşti, cu intrarea gratuită: The 11th Hour.

 

Constanța
Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră, în Parcul Tăbăcărie. La cea de-a patra ediție organizată consecutiv de ONG Mare Nostrum vor participa mai multe unități școlare din județ cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Constanța, care se vor implica prin stingerea iluminatului public și în alte părți ale orașului timp de o oră: Primărie, Consiliul judeţean, Prefectura, Inspectoratul Judeţean Şcolar, Administraţia de Apă
Dobrogea Litoral, Universitatea Maritimă Constanţa, Universitatea Ovidius, Casa de Cultură a Sindicatelor. Voluntarii Mare Nostrum, elevii și cadrele didactice vor amplasa peste 2000 de lumânări atât pe marginea aleilor pentru a marca traseul, cât și pe spațiul verde, astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate, în legătură directă cu natura și cu protecția mediului. De asemenea, se va organiza și o tombolă de becuri unde sunteți invitați să aduceți becurile uzate și astfel aveți ocazia de a primi un premiu special.

 

Craiova
Asociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC), Asociația Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) şi Centrul Local Craiova Cercetaşii României (ONCR) propune publicului în data de 28 martie 2015 o serie de evenimente dedicate Earth Hour şi anume:
– JCI Cycling Day – tur ciclist al oraşului începând cu ora 11.00, 28 martie 2015 cu plecarea din Parcul National „Nicolae Romanescu” (centrul de închirieri biciclete)
– Conferinţa „EURONEAR şi contribuţia românească în studierea asteroizilor apropiati de Pamant”, orele 19.00-20.00, Sala Albastra, Universitatea din Craiova (clădirea centrala). Prezintă Dr. Dr. Ovidiu Vaduvescu, Astronom internaţional de origine română, Isaac Newton Group (UK, NL, SP), La Palma, Insulele Canare anterior în Chile, Africa de Sud, Canada şi România
– Dance for Earth – 20.30 – 21.00, toţi cetăţenii oraşului Craiova sunt invitaţi să danseze în Piaţa Mihai Viteazul Craiova. Acţiunea este susţinută de cluburile de dans din oraş
– Observaţii astronomice oferite de Centrul ASTROED – Universitatea din Craiova

 

Focșani
În această primăvară, Primăria Municipiului Focşani organizează mai multe acţiuni locale, desfăşurate pe parcursul mai multor săptămâni, reunite sub titulatura „Săptămâna Curăţeniei”: lucrări de curăţare şi întreţinere a spaţiilor verzi, de mobilizare a cetăţenilor, prin intermediul asociațiilor de proprietari, pentru efectuarea curățeniei de primăvară, de reparare si completare a mobilierului urban. În cadrul acțiunilor de curățare și întreținere a spațiilor verzi sau a parcurilor din jurul unităților de învățământ vor fi mobilizați, de asemenea, elevii acestor instituții, astfel ca, în zilele planificate, copiii își vor petrece timpul în aer liber, contribuind la igienizarea și înfrumusețarea spațiilor din apropierea scolilor și liceeelor. În plus, se va organiza o nouă ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Iar pe 28 martie, în intervalul 20:30-21:30, pe bulevardele principale şi în instituţiile publice va fi întreruptă energia electrică.

 

Giurgiu
Municipiul Giurgiu va participa la Earth Hour prin stingerea luminilor din interiorul cât şi în exteriorul clădirilor următoarelor instituții: Primăria, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Direcţia Finanţelor Publice, Poliţia Municipiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Impozite şi Taxe Locale, Direcţia de Asistenţă Socială, Centrul Cultural „Ion Vinea”, Direcţia Poliţiei Locale.

 

Hunedoara
În Municipiul Hunedoara se vor stinge luminile pe arterele principale între orele 20:30-21:30. În acest interval orar, în faţa Casei de Cultură un grup de tineri voluntari şi cetățeni ai orașului vor scrie cu ajutorul lumânărilor, numele municipiului Hunedoara.

 

Iași
Pe pietonalul B-dul Stefan cel Mare și Sfânt, între 20:30-21:30, vor avea loc un flashmob susținut de o trupă de capoeira și spectacole de lumină, foc, muzică, dans, momente de street-acting, cu participarea a 20 artiști: artiști în costume cu lumini, un personaj pe catalige, un cântăreț la darabană, un cântăreț la saxofon și unul la nai, 4 fachiri, o gimnastă cu pamblică, etc.

 

Mediaș
Concert de chitară la Casa Gazelor Naturale, susținut de un grup de elevi din cadrul Școlii „Hermann Oberth” Mediaș, pregătiți de doamna Edith Toth. Spectatorii pot veni cu lumânări și lampioane.
Asociația de Turism și Ecologie DIANTHUS Mediaș organizează o alergare nocturnă la frontala în BinderBubi, de la ora 20:30. Ghidul va fi Ionuț Anișca. Traseul se poate face și în plimbare sau cu bicicleta alături de prieteni.

 

Moinești
AICR alături de organizația de Unitatea Administrativ Teritorială prin compartimentul MSI și Mediu al Primăriei Municipiului Moinești îi invită pe toți locuitorii moineșteni să vină pe Esplanada Centrală Tudor Vladimirescu cu o sursă de lumină (felinar, lanternă, candele, telefoane mobile, brichete, etc.) și să stingă lumina acasă timp de o oră, începând cu ora locală 20:30. Acțiunile propuse sunt:
– stingerea luminilor timp de o oră, între orele locale 20:30 si 21:30;
– filă de flipchart pe care moineștenii să poată să răspundă cu idei şi mesaje la întrebarea „Tu ce poţi face pentru a proteja pământul?”
– realizarea unei ilustrații din lumânări MOINEȘTI 60+, precum și crearea de alte desene din lumânări, făclii sau candele din ceară;
– lansare de lampioane;
– plimbare la lumina lumânărilor

Ora Pământului 2015 în Moinești


https://www.facebook.com/events/358813047643835/

 

Oradea
Primăria Municipiului Oradea va întrerupe în ziua de 28 martie, în intervalul orar 20:30-21:30, iluminatul arhitectural la sediul Primăriei şi în Parcul 1 Decembrie. Clubul Rotaract Oradea, în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea, organizează în parc demonstraţii artistice şi culturale fără folosirea unor surse de energie: muzică live, dans contemporan, plasarea de lumânări, gulguțe şi torţe.
https://www.facebook.com/events/1410978549209398/

 

Panciu
Evenimentele Earth Hour din oraşul Panciu vor fi organizate în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza””, Liceul „Ioan Slavici”” şi Clubul „Eco-Med”” Panciu și cu Casa Orăşenească de Cultură. În perioada 26-27 martie, se organizează discuții pe tema Ora Pământului, poluare și dezvoltarea care nu ține cont de natura și starea planetei, în cadrul orelor de geografie din licee. Pe 28 martie, se întrerupe iluminatul între 20:30-21:30, iar Astroclubul Panciu organizează observații astronomice în Parcul Central al Orașului, urmate de o plimbare simbolică pe traseul Parcul Central – strada Nicolae Titulescu – Bulevardul Independenței – strada Mihail Kogălniceanu – strada Mihai Viteazu – strada 1 Mai – strada Nicolae Titulescu – Parcul Central. Toți participanții la marș vor primi un dispozitiv cu LED pentru marcarea traseului. Va avea loc și o lansare de lampioane pe esplanada Parcului Central al Orașului Panciu, la final realizându-se o ilustrație din lumânări PANCIU 60+. Ulterior, în perioada 2-6 aprilie se organizează o campanie de colectare a hârtiei refolosibile sub genericul „Hârtia reciclată = O planetă mai curată”.

 

Piatra Neamț
Municipalitatea Piatra Neamţ, împreună cu comunitatea locală organizează Ora Pământului în Piața „Curtea Domnească” din municipiul Piatra Neamţ, în intervalul orar 20:30-21:30, cu următoarele activități:
– stingerea iluminatului public la Curtea Domnească, a iluminatului arhitectural la Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică „Cucuteni”, Muzeul de Etnografie, la Turnul lui Ștefan cel Mare şi la Primărie;
– adunare în Piața „Curtea Domnească”, unde cetățenii sunt invitați să vină cu o sursă de lumină (felinar, lanternă, candele, telefoane mobile, brichete, etc.). În Turnul lui Ștefan cel Mare va fi instalată o camera video, precum și câteva la sol și cu ajutorul mai multor fotografi din oraș se vor realiza fotografii și un filmuleț care să arate cum a fost sărbătorită Ora Pământului la Piatra Neamț.
https://www.facebook.com/events/852632911468722/

 

Ploiești
Asociația AEGEE Ploiești organizează Crosul Earth Hour în Parcul „Constantin Stere” (Bucov): www.aegeeploiesti.ro/cros2015.
De asemenea, la Sala Sporturilor Olimpia, începând cu ora 20:00 are loc o adunare publică, unde cetățenii sunt așteptați cu chef de privit stele, de interacționat, cu bicicleta sau skateboard-ul, cu o frontală sau lanternă, pentru a petrece într-un mod amuzant, interactiv, în aer liber Ora Pământului: https://www.facebook.com/events/1381876155467924/.

 

Râmnicu-Vâlcea
Clubul Interact Râmnicu Vâlcea şi Teatrul Municipal „Ariel” pun la cale un program de activităţi pentru ziua de 28 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30. În faţa Primăriei din str. General Praporgescu vor avea loc momentul dramatic „Pământeanule, şi tu eşti un «mic prinţ»” (adaptare după Antoine de Saint-Exupéry), proiecţii de filme tematice, animaţii stradale, jocuri de lumini sau lansări de lampioane. Lumina din sediul municipalităţii şi de pe faţadă va fi stinsă în mod simbolic. Totodată, Primăria a transmis 50 de adrese principalelor societăţi comerciale şi instituţii publice din Râmnic, invitându-le să marcheze acest eveniment prin stingerea luminilor.

 

Roman
În Roman, Ora Pământului se marchează astfel:
– întreruperea iluminatului public pe E85, pe sectorul Hotel Roman – Giratoriu Florilor în intervalul orar 20:30-21:30, și întreruperea iluminatului ornamental la obiectivele municipale în noaptea de 28 martie spre 29 martie: Sediul central al PMR, Casa căsătoriilor, Poliţia Locală Roman, Biblioteca municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaş, Stejarul Unirii – Smirodava, Statuia Ştefan de Mare – sens giratoriu Favorit, Casa de Cultură
– între 20:30-21:00 marşul candelelor, cu plecare de la Giratoriul Florilor şi de la Hotel Roman spre punctul de întâlnire Piaţa Roman-Vodă
– 21:00-21:20 exerciţiu cu făclii şi o intervenţie muzicală a Şcolii de Artă Sergiu Celibidache
– 21:20-21:30 lansarea de lampioane şi vulcani cu scântei
De asemenea, se organizează o competiţie între instituţiile de învăţământ în intervalul 23-27 martie 2015 ce vizează colectarea deşeurilor valorificabile. În funcţiei de cantităţile colectate şi ridicate de către SC Rossal SRL se oferă premii simbolice.

 

Roșiorii de Vede
În Roșiorii de Vede, Ora Pământului se marchează astfel:
– 20:30-21:30 stingerea luminilor
– 20:30-21:00 „Lumină pentru viitor”, ediţia a II-a – invitaţie la mişcare, cu lumânări în mâini, pentru roşiorenii de toate vârstele, pe traseul: Centrul Oraşului – str. Dunării – Primăria Municipiului Roşiorii de Vede
– 21:00 Vindecaţi Terra! – spectacol susţinut de membri ai Cercului de Muzică al Casei de Cultură, coordonaţi de Tedy Stângă
– 21:00 „Lumina artei” – expoziţie de sculptură în piatră de râu şi lemn, semnată de artistul plastic roşiorean Costel Păun. Expoziţia va avea loc la lumina lumânărilor, într-un spaţiu neconvenţional (imediata apropiere a Monumentului Eroilor)

 

Salonta
Participanţii vor dărui naturii din energia lor prin participarea la o plimbare simbolică prin oraş, dar şi prin turul de biciclete organizat de Liceul Teoretic „Arany János” pe traseul Liceul Teoretic – Vamă şi retur. În intervalul 20:30 – 21:30 se va stinge iluminatul festiv din centrul orasului, de la Primărie și de la Muzeul memorial „Arany Janos”” şi de la Colegiul Naţional „Teodor Neş”.

 

Sibiu
Asociația ECO4EST stinge luminile în localul La Arhive, unde trupa Tagma din Sibiu scoate instrumentele din priză și susține un mini-concert acustic la lumina lumânărilor.

 

Sighișoara
În colaborare cu Muzeul de Istorie şi cu contribuţia unităţilor de învăţământ şi a cetăţenilor oraşului, în 28 martie în Cetatea Sighişoara vor avea loc mai multe manifestări menite să marcheze Ora Pământului, după următorul program:
– 09:00-13:00 acţiuni de ecologizare în cartierele Sighişoarei, în apropierea unităţilor de învăţământ
– 20:30-21:30 întâlnire în faţa Turnului cu Ceas cu lumânări-pastilă în borcane de sticlă; întreruperea iluminatului architectural în Cetatea Sighişoara; concert susţinut de Fanfara Municipiului Sighişoara şi parada ţinutelor realizate din materiale reciclabile
– 21:30 deplasare pe traseul: Primărie, Biserica Mănăstirii, strada Cositorarilor, strada Şcolii, Piaţa Cetăţii; construirea Globului Pământesc şi închiderea evenimentului realizată de către Toboşarul Cetăţii

 

Slatina
Primăria Municipiului Slatina participă la eveniment prin stingerea iluminatului public stradal, între orele 20:30 -21:30, pe mai multe artere: strada Ecaterina Teodoroiu, strada Artileriei, strada Cireaşov, strada Primăverii, strada Libertăţii, strada Crişan, strada Cornişei, b-dul Nicolae Titulescu, b-dul A.I.Cuza, strada Vintilă Vodă.

 

Târgu-Jiu
La Târgu Jiu, Ora Pământului va fi marcată prin întreruperea iluminatului la Primărie, în Parcul Central și în Parcul Coloana Infinitului. Totodată, în Parcul Coloana Infinitului, începând cu ora 20:30, studenții Universității Constantin Brâncuși și elevii Liceului Energetic vor lansa lampioane și tot cu această ocazie membrii grupului Interact vor planta arbori și arbuști în cartierul Narciselor.

 

Tulcea
Se va organiza Crosul Ora Pământului în data de 28 martie, începând cu ora 10:00, în jurul Lacului Ciuperca, unde este amenajată și o pistă de biciclete. Se alătură Direcția Județeană de Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar Județean și toți cetățenii preocupați de natură și pasionați de alergare. La finalul traseului se vor înmâna diplome de participare. De asemenea, se vor stinge luminile în intervalul 20:30-21:30 la Primărie, Piața Civică și în toate instituțiile publice din oraș: Consiliul Județean, Instituția Prefectului, ARBDD, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale, INCDD, Inspectoratul Școlar Județean și toate scolile din municipiu.
Societatea Științifică Orion organizează totodată următoarele acțiuni: dezbateri despre diverse teme relevante, seară de muzică și poezie la lumina lumânărilor, lanternelor și felinarelor confecționate în foișorul din Parcul Personalităților (cântă formațiile: Voluntarii Young, Scherzo și Poze cu Sunet), plimbare de la sediul ARBDD în Parcul Personalităților cu felinarele.

 

Turda
Cetățenii sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Primăriei, unde se vor aprinde lumânări. Un grup de biciclişti turdeni coordonaţi de Fundaţia „Potaissa” vor organiza tur nocturn pe bicicletă pe traseul Piaţa 1 Decembrie 1918 – str. Andrei Şaguna – str. Libertăţii – sens giratoriu – str. libertăţii – retur Piaţa 1 Decembrie 1918.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa”, Asociaţia Slow Food Turda şi Fundaţia Doriana.

 

Vaslui
Programul de Ora Pământului cuprinde următoarele activități:
– 20:00 întâlnirea participanţilor în curtea Liceului Sportiv. Se vor distribui participanţilor tricouri şi şepci inscripţionate cu sigla evenimentului şi starleţi
– 20:30 stingerea iluminatului public pe strada principală din oraş – Ştefan cel Mare și stingerea iluminatului public în Piaţa Centrală. Cros al elevilor participanţi pe tronsonul de stradă menţionat anterior. Participanţii vor fin însoţiţi pe traseu de Fanfara Rotaria
– 20:45 finalul crosului în Piaţa Centrală și flashmob al elevilor participanţi pe platoul din Piaţa Centrală
– 21:00 concert folk al unor tineri artişti din municipiu, urmat de spectacol pirotehnic cu trupa de fachiri Famous
– 21:25 lansare lampionane din incinta Teatrului de Vară

 

Vatra Dornei
Se întrerupe iluminatul stradal în intervalul 20:30-21:30, pe străzile Mihai Eminescu, Gării și Dornelor. În fața Primăriei vor avea loc manifestări specifice organizate de către instituții de învățământ dornene.

 

Zalău
Primăria oraşului Zalău va asigura întreruperea iluminatului public între orele 20:30 – 21:30.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top